25-08-07

Season 1; disc 1.

1
1, Pilot.
Het is 22 jaar geleden dat Sam en Dean door vader John Winchester gered zijn van iets bovennatuurlijks, waarbij hun moeder op onverklaarbare wijze is omgekomen en verdwenen. In de jaren die daarop volgeden heeft John het tot zijn missie gemaakt om het boven natuurlijke te bestrijden en daarbij gelijk zijn twee zoon voor opgeleid. Vele zaken heeft hij en soms m.b.v. zijn zoons opgelost, maar nog niet die van zijn vrouw. Nu staat Sam staat op het punt zijn Universiteit diploma te behalen, en heeft bovendien een kans om aan één van de meest prestigieuze juridische opleidingen te studeren. Het is al weer twee jaar geleden dat Sam zijn broer Dean heeft gezien, als Dean in het midden van de nacht opduikt met de mededeling dat hun vader John verdwenen is tijdens een missie. Na wat tegenstribbelen besluit Sam, Dean te helpen om hun vader te vinden. Zo komen ze er achter dat het om een geval van "white lady" gaat, welke ronddool in een kleine stad te vinden genaamd Jericho. Hier verleidt zij ongehuwde mannen tot ontrouw, waarna deze zonder een spoor verdwijnen.
Als Sam na hun avontuur thuiskomt en ziet dat zijn vriendin Jessica hetzelfde als zijn moeder overkomt, wordt hij opnieuw aangedreven om de moordenaar van zijn moeder en Jessica op te sporen. Sam gooit hij ook de plannen voor zijn studie overboord en gaat met Dean op pad.
2, Wendigo.
Als drie tiener jongeren in het woud aan het kamperen zijn worden ze door iets zeer snel, haast onzichtbaar en monsterachtig aangevallen,  en verdwijnen ze spoorloos. San en Dean, die op weg naar de aanwijzing die hun vader heeft achtergelaten, horen van het voorval en merken op dat er een patroon van drieëntwintig jaar in een serie verdwijningen zit. Alhoewel Sam gelijk vermoet dat dit niets met de verdwijning te maken heeft, laat hij zich toch door Dean overtuigen om een onderzoek in te stellen. Dus doen zij zich voor als Park Rangers en nemen contact op met de zuster van een van de verdwenen jongeren. Tijdens het onderzoek ter plaatse van het kamp vinden Sam en Dean aanwijzingen dat dit wel eens om een Wendigo kan gaan, die bezig is voedsel te verzamelen voor zijn volgende rustperiode.
3, Dead In The Water.

Als Sam en Dean het spoor van hun verdwenen vader volgen lezen ze onderweg in de krant over een reeks vreemde verdrinkingszaken. Het blijkt namelijk dat de lichamen van de slachtoffers op geheimzinnige wijze zijn verdwenen. Sam en Dean besluiten een onderzoek in te stellen. In de stad van de laatste drie slachtoffers ondervragen zij het lokale gezag en raken bevriend met zijn dochter wiens man een van de slachtoffers is. Ook blijkt dat het zoontje van de man van wie vader is verdronken een belangrijke rol te spelen. Dit maakt dat de broers gaan geloven het meer een boosaardige geest herbergt. Een die pas zal verdwijnen als hem recht is gedaan.
4, Phantom Traveler.

Als Sam en Dean onderweg zijn krijgen ze een telefoontje van een vriend van hun vader. Het blijkt de persoon te zijn die Dean en zijn vader, twee jaar gelden van een Poltergeist verlost hebben. Deze vraag hen nu weer om hulp als een vliegtuig onder mysterieuze omstandigheden is neer gestort. Sam en Dean en Sam ontdekken dat dit het werk van een Demon moet zijn, maar de reden is onverklaarbaar totdat zij er achter komen dat er al meerdere vliegtuigcrashes zijn geweest die exact na 40 minuten plaats vonden. Maar omdat er nu zeven overlevende zijn zal de Demon opnieuw toeslaan om zijn werk af temaken. Sam en Dean realiseren dat dit maar op een manier kan. En dat is zelf een vlucht maken.

2005

21:55 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.