25-08-07

Season 1; disc 2.

5
5, Bloody Mary.

Een stel tieners spelen het spelletje “Bloody Mary” om elkaar bang te maken. Hierbij moet een van de meisjes het driemaal voor een spiegel zeggen. Het blijft niet bij een grapje, want haar vader sterft even later aan een gruwelijke dood. Het meisje is totaal overstuur, maar natuurlijk gelooft niemand haar verhaal. Als Sam en Dean dit in de lokale krant lezen besluiten zij het te onderzoeken. Ze komen er achter dat het toch iets met de legende van Bloody Mary te maken hebben. Nadat Dean een patroon heeft gelegd gaat Sam proberen Mary op te roepen door zich open te stellen en daarbij de dood van zijn Jessica te gebruiken. Echter heeft Sam daarbij wat informatie over zichzelf voor Dean achtergehouden, maar of dat verstandig is.
6, Skin.

Sam krijgt een email van een schoolvriendin dat haar broer Zach wordt beschuldigd van moord. Sam weet Dean te overtuigen en biedt aan het meisje Rebecca te helpen. Als ze Rebecca spreken vertelt zij dat Zach de moord niet kon begaan omdat hij bij haar was op het tijdstip van de moord. Toch wijst al het fysiek bewijsmateriaal naar Zach. De vraag is: hoe kon Zach op twee plaatsen tegelijkertijd zijn? Bij onderzoek blijkt Dean een verklaring te hebben, maar Sam vertrouwd het niet, want is Dean wel Dean.
7, Hook Man.

Sam en Dean lezen in de krant dat een meisje en een jongen het slachtoffer van de "Hook Man" legende zijn geworden. Dit geval van de beroemde legende in de kleine universiteitsstad ergens in Iowa blijkt zelfs waar te zijn. Sam en Dean denken de oplossing gevonden te hebben. Het moet de vader, de lokale priester, van het meisje die de aanval overleefde zijn. Om deze te redden moeten de broers de beenderen van de geest vinden zodat kunnen zij hem vernietigen. Eén uiterst klein probleempje is dat het lichaam zich bevindt in een niet gemarkeerd graf en blijkt door een ander te worden opgeroepen.
8, Bugs.

Sam en Dean lezen in de krant over een geheimzinnige dood. Volgens de krant waren zijn hersenen verdwenen zonder een spoor achter te laten en volgens zijn partner moet dit in enkele minuten zijn gebeurt. Als Sam en Dean de zaak verder onderzoeken komen ze bij de openhuis barbecue van een makelaar met een nieuwbouwproject terecht. Daar proberen Sam en Dean informatie te winnen. Ze ontmoeten daar ook Matt, de zoon van de makelaar, die door insecten gefascineerd is. Zo komen ze er achter dat de insecten rond het nieuwbouwproject vreemd gedragen en dat de man het derde slachtoffer was. Spoedig komen ze er achter dat er iets vreselijks vroeger op deze grond moet zijn gebeurd en dat er een vloek op rust. Als ze de makelaar en zijn familie proberen te waarschuwen, worden ze aangevallen door zwermen van dodelijke insecten. Het is dan ook de vraag of er nog een uitweg is.

2005

21:47 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.