25-08-07

Season 1; disc 3.

9 home
9, Home.

Als Sam last van nachtmerries heeft, blijkt het hun oude huis te betreffen. Sam weet Dean te overtuigen dat de huidige bewoners in gevaar verkeren, dus keren de broers terug naar Lawrence, Kansas om dit te onderzoeken. Zij ontdekken dat de nieuwe familie die zich net in het oude huis van de Winchester’s heeft betrokken, ook echt de vrouw is waarover Sam heeft gedroomd. En ook dat de familie wat angstaanjagende dingen heeft gehoord en gezien. Sam en Dean denken dat het door het “ding” zou kunnen komen welke hun moeder en waarschijnlijk Jessica doodde. Via de een helderziend medium, die ooit hun vader ook raadpleegde, hopen ze het huis van een boosaardige poltergeist te bevrijden. Echter wat zij niet weten is dat er een tweede boosaardige poltergeist is, maar gelukkig komt er hulp uit een onverwachte hoek.
10, Asylum.

Dean krijgt een SMS met coördinaten, welke alleen maar van hun vader afkomstig kan zijn. Als ze de locatie op internet opzoeken blijkt het om een gesticht te gaan, waar een reeks geheimzinnige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Sam en Dean besluiten het mysterie rond het geheimzinnig gesticht te onderzoeken in de hoop hun vader daar aan te treffen. Helaas is dit niet zo, maar ze komen er wel achter dat een arts experimenteerde op de patiënten en hun misbruik heeft, waarna de patiënten wraak namen. Omdat niet alle lichamen door de politie zijn gevonden, zullen hun geesten daar nog steeds rond dwalen. Het is aan Sam en Dean deze te bevrijden. Echter eenmaal in het gesticht, veroorzaakt een kwade kracht dat Sam bezeten wordt, waardoor hij zich tegen Dean keert. Dean staat er dus alleen voor om de geesten te verdrijven en Sam te bevrijden.
11, Scarecrow.
De vader van Sam en Dean belt hen opeens op en vertelt dat hij dicht op het spoor van het “ding” zit die hun moeder en Jessica heeft gedood, maar ook dat ze moeten stoppen met zoeken naar hem en doen wat hij hen opdraagt. Vervolgens zet hij Sam en Dean op het spoor van jonge echteparen die tijdens een roadtrip verdwijnen. Na onderzoek blijkt het om een jaarlijkse cyclus te gaan, die telkens in de tweede week van april plaats vind. Echter Sam heeft er genoeg van en besluit toch achter zijn vader aan te gaan en Dean besluit de opdracht van hun vader uit te voeren. Zo komt Dean terecht in een kleine stad waar de inwoners de paartjes aan een heidense god offeren die zich manifesteert als een vogelverschrikker. Helaas word Dean betrapt door de inwoners als hij de oorsprong van de god wil vernietigen en wordt zelf het volgende offer. Ondertussen heeft Sam twijfels gekregen en besluit terug te keren, maar hij is onwetend van de gevaarlijke situatie, bovendien heeft hij een meisje als medereiziger ontmoet die een vreemd spel speelt.

2005

21:39 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.