25-08-07

Season 1; disc 4.

12 faith
12, Faith.

Als Sam en Dean achter een demon aanzitten, wordt Dean per ongeluk geëlektrocuteerd. Als gevolg hiervan loopt hij onherstelbare schade op zijn hart. De diagnose van de behandelend arts is dat hij slechts een maand, hoogstens twee te leven heeft. Dean berust in het feit en is blij dat ze de demon te pakken hebben gekregen en daarbij twee kinderen gered. Echter, Sam wil het niet laten rusten. Tijdens zijn onderzoek naar een middel om Dean te redden, komt hij op het idee om de dominee Roy Le Grange te raadplegen. Deze dominee is een gebedsgenezer die daadwerkelijk een aantal mensen met dodelijke ziekte heeft genezen. Dean wordt ondanks zijn sceptische houding door Le Grange genezen. Toch vertrouwt Dean het niet en zo ontdekken de broers dat Le Grange zwarte magie gebruikt om een "Reaper" te binden. Zo is hij in staat mensen te genezen, maar daar tegenover staat wel een vreselijke prijs.
13, Route 666.

Dean krijgt een telefoontje van een oude vriendin met het verzoek tot hulp. Sam is erg verbaast dat Dean langer dan een nacht met het meisje heeft doorgebracht, maar ook boos dat hij haar het familiegeheim heeft verteld. Als Sam en Dean in Missouri aankomen krijgen zij te horen dat de vader van het meisje gedood is bij een mysterieus auto ongeval. Bij nader onderzoek blijkt het om een reeks geheimzinnige auto ongevallen te gaan waar allen zwarte mensen betrokken waren. De oorzaak zit in een oud familiegeheim en een wraakzuchtige geest. En deze geest en zijn moordende monsterauto laat zich niet zo makkelijk te ruste leggen.
14, Nightmare.

Sam heeft een voorspellende nachtmerrie. Dean denkt dat het niets voorstelt en gewoon een nachtmerrie is, maar Sam houd vol dat er gevaar is. Als ze op de locatie uit de nachtmerrie aankomen blijkt dat een man onder mysterieuze omstandigheden zelfmoord heeft gepleegd. Dit maakt dat de broers besluiten de geheimzinnige dood te onderzoeken. Als dat het huis niet bezeten is en ook de broer van de man op mysterieuze wijze om het leven komt, wijst alles er op dat het de zoon moet zijn. Niet alleen blijkt de jongen telekinetische krachten te hebben, maar schijnt op een bepaalde manier met Sam en hun het “ding” dat hun moeder doodde verbonden te zijn.
15, The Benders.

Sam en Dean worden door een aanwijzing van hun vader op een reeks vreemde verdwijningen gezet. Na een interview met een tienjarige jongen die vertelt dat de buurman is ontvoerd door een monster, besluiten zij de zaak te onderzoeken. Echter, als ze even stoppen bij een bar alvorens een motel te zoeken, verdwijnt ook Sam spoorloos. Dean maakt zich zorgen en besluit zich weer eens voor te doen als politieagent om zo hulp van de locatie politie te krijgen. En ondanks zijn onwaarschijnlijke verhaal besluit een politieagente hem te helpen, omdat haar broer ook op vreemde wijze spoorloos verdwenen is. Samen komen ze er achter dat Sam door een geschift en zeer gevaarlijke familie is ontvoerd, welke de ontvoerde personen gebruikt om op te jagen en vervolgens hun lichaamsdelen gebruikt als trofee. Echter, het bevrijden gaat niet zonder slag of stoot.
2006

21:26 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.