25-08-07

Season 1; disc 5.

16 shadow
16, Shadow.

Sam en Dean onderzoeken in Chicago twee mysterieuze moorden, waarvan zij denken dat deze aan het bovennatuurlijke toe te schrijven is. Bij nader onderzoek blijkt dit ook zo te zijn en er is een vreemde overeenkomst, want de slachtoffers komen oorspronkelijk uit hun ouderlijke woonplaats. Dan ontmoet Sam Meg, het meisje dat hij eerder heeft ontmoet toen hij besloot om met te stoppen met de jacht. In plaats van dat Meg naar Californië is gegaan, is ze nu opeens hier. Alhoewel Sam zich tot haar aangetrokken voelt, vertrouwt hij het toeval niet. Hij besluit Meg te volgen en komt erachter dat zij de demonen opgeroepen heeft die de twee slachtoffers hebben gemaakt. Dus de broers besluiten te verhinderen dat dit nogmaals gebeurt. Echter lopen zij daarbij in een val, want het blijkt dat Meg de broers gebruikt om hun vader, John hier naartoe te lokken.
17, Hell House.
Sam en Dean besluiten een geval van een geest dat een oude verlaten boerderij in Texas rondspookt, te onderzoeken. Het huis staat bekend als "Hell Huis". Bij het eerste onderzoek lijkt het om een grap van scholieren te gaan. Maar als er een dode valt beginnen de broers te geloven dat het spook echt de geest is van de overleden boer uit de jaren ’30, die toen zijn familie heeft uitgemoord. Tevens komen zij erachter dat de geest veel krachtiger dan normaal is. Het blijkt namelijk dat het verhaal op een web-site van twee geeks wordt verteld en dat maakt de geest steeds sterker. Nu moeten de broers dus iets zien te vinden dat werkt om de steeds groter en sterker wordende legende te doorbreken, zodat zij de geest kunnen vernietigen.
18, Something Wicked.

Sam en Dean krijgen van hun vader coördinaten van een bepaald stadje door. Alhoewel er niets vreemd in de kranten, internet of politierapporten te vinden is, blijkt als ze daar aankomen een aantal kinderen geveld te zijn door een vreemde ziekte. Volgens de dokter in het locale ziekenhuis hebben ze allen een longontsteking opgelopen door een open raam, echter de kinderen liggen wel allen in een soort coma. Dean denkt te weten wat er achter zit en heeft een flashback naar hun jeugd in de tijd dat ze met hun vader op pad waren en ook een periode die Sam zich niet meer herinnerd. Het blijkt dat ze een Shtriga, een soort heks die in de slaapkamers van jonge kinderen het leven uit hen zuigt, moeten bestrijden. Dean moet deze pijnlijke tijd uit zijn kinderjaren en zijn eerste, niet al te beste ontmoeting met de Shtriga opnieuw beleven om erachter te komen hoe deze te doden is.
19, Provenance.
Sam en Dean lezen over een vreemde moordzaak in de krant die vergelijkingen, en het zelfde patroon heeft als twee uit een ver veleden, welke in het aantekeningenboek van hun vader wordt omschreven. De broers besluiten dit te onderzoeken en komen erachter dat dit te maken heeft met een gevaarlijke geest die verbonden moet zijn aan een oud familieportret. Het blijkt dat tekens als het familieportret wordt verkocht, de nieuwe eigenaar wordt vermoord. Als de broers zich voordoen als antiekhandelaren ontmoet Sam een leuk meisje Sarah, maar durft niets te ondernemen door zijn nog maar pas overleden vriendin. Gelukkig blijkt dat het een pittige dame betreft die hen zelfs besluit te helpen met deze bovennatuurlijke zaak. En dat komt goed uit als blijkt dat de broers een fout in hun veronderstelling maken.
2006

20:47 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.