25-08-07

Season 1; disc 1.

1
1, Pilot.
Het is 22 jaar geleden dat Sam en Dean door vader John Winchester gered zijn van iets bovennatuurlijks, waarbij hun moeder op onverklaarbare wijze is omgekomen en verdwenen. In de jaren die daarop volgeden heeft John het tot zijn missie gemaakt om het boven natuurlijke te bestrijden en daarbij gelijk zijn twee zoon voor opgeleid. Vele zaken heeft hij en soms m.b.v. zijn zoons opgelost, maar nog niet die van zijn vrouw. Nu staat Sam staat op het punt zijn Universiteit diploma te behalen, en heeft bovendien een kans om aan één van de meest prestigieuze juridische opleidingen te studeren. Het is al weer twee jaar geleden dat Sam zijn broer Dean heeft gezien, als Dean in het midden van de nacht opduikt met de mededeling dat hun vader John verdwenen is tijdens een missie. Na wat tegenstribbelen besluit Sam, Dean te helpen om hun vader te vinden. Zo komen ze er achter dat het om een geval van "white lady" gaat, welke ronddool in een kleine stad te vinden genaamd Jericho. Hier verleidt zij ongehuwde mannen tot ontrouw, waarna deze zonder een spoor verdwijnen.
Als Sam na hun avontuur thuiskomt en ziet dat zijn vriendin Jessica hetzelfde als zijn moeder overkomt, wordt hij opnieuw aangedreven om de moordenaar van zijn moeder en Jessica op te sporen. Sam gooit hij ook de plannen voor zijn studie overboord en gaat met Dean op pad.
2, Wendigo.
Als drie tiener jongeren in het woud aan het kamperen zijn worden ze door iets zeer snel, haast onzichtbaar en monsterachtig aangevallen,  en verdwijnen ze spoorloos. San en Dean, die op weg naar de aanwijzing die hun vader heeft achtergelaten, horen van het voorval en merken op dat er een patroon van drieëntwintig jaar in een serie verdwijningen zit. Alhoewel Sam gelijk vermoet dat dit niets met de verdwijning te maken heeft, laat hij zich toch door Dean overtuigen om een onderzoek in te stellen. Dus doen zij zich voor als Park Rangers en nemen contact op met de zuster van een van de verdwenen jongeren. Tijdens het onderzoek ter plaatse van het kamp vinden Sam en Dean aanwijzingen dat dit wel eens om een Wendigo kan gaan, die bezig is voedsel te verzamelen voor zijn volgende rustperiode.
3, Dead In The Water.

Als Sam en Dean het spoor van hun verdwenen vader volgen lezen ze onderweg in de krant over een reeks vreemde verdrinkingszaken. Het blijkt namelijk dat de lichamen van de slachtoffers op geheimzinnige wijze zijn verdwenen. Sam en Dean besluiten een onderzoek in te stellen. In de stad van de laatste drie slachtoffers ondervragen zij het lokale gezag en raken bevriend met zijn dochter wiens man een van de slachtoffers is. Ook blijkt dat het zoontje van de man van wie vader is verdronken een belangrijke rol te spelen. Dit maakt dat de broers gaan geloven het meer een boosaardige geest herbergt. Een die pas zal verdwijnen als hem recht is gedaan.
4, Phantom Traveler.

Als Sam en Dean onderweg zijn krijgen ze een telefoontje van een vriend van hun vader. Het blijkt de persoon te zijn die Dean en zijn vader, twee jaar gelden van een Poltergeist verlost hebben. Deze vraag hen nu weer om hulp als een vliegtuig onder mysterieuze omstandigheden is neer gestort. Sam en Dean en Sam ontdekken dat dit het werk van een Demon moet zijn, maar de reden is onverklaarbaar totdat zij er achter komen dat er al meerdere vliegtuigcrashes zijn geweest die exact na 40 minuten plaats vonden. Maar omdat er nu zeven overlevende zijn zal de Demon opnieuw toeslaan om zijn werk af temaken. Sam en Dean realiseren dat dit maar op een manier kan. En dat is zelf een vlucht maken.

2005

21:55 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 2.

5
5, Bloody Mary.

Een stel tieners spelen het spelletje “Bloody Mary” om elkaar bang te maken. Hierbij moet een van de meisjes het driemaal voor een spiegel zeggen. Het blijft niet bij een grapje, want haar vader sterft even later aan een gruwelijke dood. Het meisje is totaal overstuur, maar natuurlijk gelooft niemand haar verhaal. Als Sam en Dean dit in de lokale krant lezen besluiten zij het te onderzoeken. Ze komen er achter dat het toch iets met de legende van Bloody Mary te maken hebben. Nadat Dean een patroon heeft gelegd gaat Sam proberen Mary op te roepen door zich open te stellen en daarbij de dood van zijn Jessica te gebruiken. Echter heeft Sam daarbij wat informatie over zichzelf voor Dean achtergehouden, maar of dat verstandig is.
6, Skin.

Sam krijgt een email van een schoolvriendin dat haar broer Zach wordt beschuldigd van moord. Sam weet Dean te overtuigen en biedt aan het meisje Rebecca te helpen. Als ze Rebecca spreken vertelt zij dat Zach de moord niet kon begaan omdat hij bij haar was op het tijdstip van de moord. Toch wijst al het fysiek bewijsmateriaal naar Zach. De vraag is: hoe kon Zach op twee plaatsen tegelijkertijd zijn? Bij onderzoek blijkt Dean een verklaring te hebben, maar Sam vertrouwd het niet, want is Dean wel Dean.
7, Hook Man.

Sam en Dean lezen in de krant dat een meisje en een jongen het slachtoffer van de "Hook Man" legende zijn geworden. Dit geval van de beroemde legende in de kleine universiteitsstad ergens in Iowa blijkt zelfs waar te zijn. Sam en Dean denken de oplossing gevonden te hebben. Het moet de vader, de lokale priester, van het meisje die de aanval overleefde zijn. Om deze te redden moeten de broers de beenderen van de geest vinden zodat kunnen zij hem vernietigen. Eén uiterst klein probleempje is dat het lichaam zich bevindt in een niet gemarkeerd graf en blijkt door een ander te worden opgeroepen.
8, Bugs.

Sam en Dean lezen in de krant over een geheimzinnige dood. Volgens de krant waren zijn hersenen verdwenen zonder een spoor achter te laten en volgens zijn partner moet dit in enkele minuten zijn gebeurt. Als Sam en Dean de zaak verder onderzoeken komen ze bij de openhuis barbecue van een makelaar met een nieuwbouwproject terecht. Daar proberen Sam en Dean informatie te winnen. Ze ontmoeten daar ook Matt, de zoon van de makelaar, die door insecten gefascineerd is. Zo komen ze er achter dat de insecten rond het nieuwbouwproject vreemd gedragen en dat de man het derde slachtoffer was. Spoedig komen ze er achter dat er iets vreselijks vroeger op deze grond moet zijn gebeurd en dat er een vloek op rust. Als ze de makelaar en zijn familie proberen te waarschuwen, worden ze aangevallen door zwermen van dodelijke insecten. Het is dan ook de vraag of er nog een uitweg is.

2005

21:47 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 3.

9 home
9, Home.

Als Sam last van nachtmerries heeft, blijkt het hun oude huis te betreffen. Sam weet Dean te overtuigen dat de huidige bewoners in gevaar verkeren, dus keren de broers terug naar Lawrence, Kansas om dit te onderzoeken. Zij ontdekken dat de nieuwe familie die zich net in het oude huis van de Winchester’s heeft betrokken, ook echt de vrouw is waarover Sam heeft gedroomd. En ook dat de familie wat angstaanjagende dingen heeft gehoord en gezien. Sam en Dean denken dat het door het “ding” zou kunnen komen welke hun moeder en waarschijnlijk Jessica doodde. Via de een helderziend medium, die ooit hun vader ook raadpleegde, hopen ze het huis van een boosaardige poltergeist te bevrijden. Echter wat zij niet weten is dat er een tweede boosaardige poltergeist is, maar gelukkig komt er hulp uit een onverwachte hoek.
10, Asylum.

Dean krijgt een SMS met coördinaten, welke alleen maar van hun vader afkomstig kan zijn. Als ze de locatie op internet opzoeken blijkt het om een gesticht te gaan, waar een reeks geheimzinnige gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Sam en Dean besluiten het mysterie rond het geheimzinnig gesticht te onderzoeken in de hoop hun vader daar aan te treffen. Helaas is dit niet zo, maar ze komen er wel achter dat een arts experimenteerde op de patiënten en hun misbruik heeft, waarna de patiënten wraak namen. Omdat niet alle lichamen door de politie zijn gevonden, zullen hun geesten daar nog steeds rond dwalen. Het is aan Sam en Dean deze te bevrijden. Echter eenmaal in het gesticht, veroorzaakt een kwade kracht dat Sam bezeten wordt, waardoor hij zich tegen Dean keert. Dean staat er dus alleen voor om de geesten te verdrijven en Sam te bevrijden.
11, Scarecrow.
De vader van Sam en Dean belt hen opeens op en vertelt dat hij dicht op het spoor van het “ding” zit die hun moeder en Jessica heeft gedood, maar ook dat ze moeten stoppen met zoeken naar hem en doen wat hij hen opdraagt. Vervolgens zet hij Sam en Dean op het spoor van jonge echteparen die tijdens een roadtrip verdwijnen. Na onderzoek blijkt het om een jaarlijkse cyclus te gaan, die telkens in de tweede week van april plaats vind. Echter Sam heeft er genoeg van en besluit toch achter zijn vader aan te gaan en Dean besluit de opdracht van hun vader uit te voeren. Zo komt Dean terecht in een kleine stad waar de inwoners de paartjes aan een heidense god offeren die zich manifesteert als een vogelverschrikker. Helaas word Dean betrapt door de inwoners als hij de oorsprong van de god wil vernietigen en wordt zelf het volgende offer. Ondertussen heeft Sam twijfels gekregen en besluit terug te keren, maar hij is onwetend van de gevaarlijke situatie, bovendien heeft hij een meisje als medereiziger ontmoet die een vreemd spel speelt.

2005

21:39 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 4.

12 faith
12, Faith.

Als Sam en Dean achter een demon aanzitten, wordt Dean per ongeluk geëlektrocuteerd. Als gevolg hiervan loopt hij onherstelbare schade op zijn hart. De diagnose van de behandelend arts is dat hij slechts een maand, hoogstens twee te leven heeft. Dean berust in het feit en is blij dat ze de demon te pakken hebben gekregen en daarbij twee kinderen gered. Echter, Sam wil het niet laten rusten. Tijdens zijn onderzoek naar een middel om Dean te redden, komt hij op het idee om de dominee Roy Le Grange te raadplegen. Deze dominee is een gebedsgenezer die daadwerkelijk een aantal mensen met dodelijke ziekte heeft genezen. Dean wordt ondanks zijn sceptische houding door Le Grange genezen. Toch vertrouwt Dean het niet en zo ontdekken de broers dat Le Grange zwarte magie gebruikt om een "Reaper" te binden. Zo is hij in staat mensen te genezen, maar daar tegenover staat wel een vreselijke prijs.
13, Route 666.

Dean krijgt een telefoontje van een oude vriendin met het verzoek tot hulp. Sam is erg verbaast dat Dean langer dan een nacht met het meisje heeft doorgebracht, maar ook boos dat hij haar het familiegeheim heeft verteld. Als Sam en Dean in Missouri aankomen krijgen zij te horen dat de vader van het meisje gedood is bij een mysterieus auto ongeval. Bij nader onderzoek blijkt het om een reeks geheimzinnige auto ongevallen te gaan waar allen zwarte mensen betrokken waren. De oorzaak zit in een oud familiegeheim en een wraakzuchtige geest. En deze geest en zijn moordende monsterauto laat zich niet zo makkelijk te ruste leggen.
14, Nightmare.

Sam heeft een voorspellende nachtmerrie. Dean denkt dat het niets voorstelt en gewoon een nachtmerrie is, maar Sam houd vol dat er gevaar is. Als ze op de locatie uit de nachtmerrie aankomen blijkt dat een man onder mysterieuze omstandigheden zelfmoord heeft gepleegd. Dit maakt dat de broers besluiten de geheimzinnige dood te onderzoeken. Als dat het huis niet bezeten is en ook de broer van de man op mysterieuze wijze om het leven komt, wijst alles er op dat het de zoon moet zijn. Niet alleen blijkt de jongen telekinetische krachten te hebben, maar schijnt op een bepaalde manier met Sam en hun het “ding” dat hun moeder doodde verbonden te zijn.
15, The Benders.

Sam en Dean worden door een aanwijzing van hun vader op een reeks vreemde verdwijningen gezet. Na een interview met een tienjarige jongen die vertelt dat de buurman is ontvoerd door een monster, besluiten zij de zaak te onderzoeken. Echter, als ze even stoppen bij een bar alvorens een motel te zoeken, verdwijnt ook Sam spoorloos. Dean maakt zich zorgen en besluit zich weer eens voor te doen als politieagent om zo hulp van de locatie politie te krijgen. En ondanks zijn onwaarschijnlijke verhaal besluit een politieagente hem te helpen, omdat haar broer ook op vreemde wijze spoorloos verdwenen is. Samen komen ze er achter dat Sam door een geschift en zeer gevaarlijke familie is ontvoerd, welke de ontvoerde personen gebruikt om op te jagen en vervolgens hun lichaamsdelen gebruikt als trofee. Echter, het bevrijden gaat niet zonder slag of stoot.
2006

21:26 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 5.

16 shadow
16, Shadow.

Sam en Dean onderzoeken in Chicago twee mysterieuze moorden, waarvan zij denken dat deze aan het bovennatuurlijke toe te schrijven is. Bij nader onderzoek blijkt dit ook zo te zijn en er is een vreemde overeenkomst, want de slachtoffers komen oorspronkelijk uit hun ouderlijke woonplaats. Dan ontmoet Sam Meg, het meisje dat hij eerder heeft ontmoet toen hij besloot om met te stoppen met de jacht. In plaats van dat Meg naar Californië is gegaan, is ze nu opeens hier. Alhoewel Sam zich tot haar aangetrokken voelt, vertrouwt hij het toeval niet. Hij besluit Meg te volgen en komt erachter dat zij de demonen opgeroepen heeft die de twee slachtoffers hebben gemaakt. Dus de broers besluiten te verhinderen dat dit nogmaals gebeurt. Echter lopen zij daarbij in een val, want het blijkt dat Meg de broers gebruikt om hun vader, John hier naartoe te lokken.
17, Hell House.
Sam en Dean besluiten een geval van een geest dat een oude verlaten boerderij in Texas rondspookt, te onderzoeken. Het huis staat bekend als "Hell Huis". Bij het eerste onderzoek lijkt het om een grap van scholieren te gaan. Maar als er een dode valt beginnen de broers te geloven dat het spook echt de geest is van de overleden boer uit de jaren ’30, die toen zijn familie heeft uitgemoord. Tevens komen zij erachter dat de geest veel krachtiger dan normaal is. Het blijkt namelijk dat het verhaal op een web-site van twee geeks wordt verteld en dat maakt de geest steeds sterker. Nu moeten de broers dus iets zien te vinden dat werkt om de steeds groter en sterker wordende legende te doorbreken, zodat zij de geest kunnen vernietigen.
18, Something Wicked.

Sam en Dean krijgen van hun vader coördinaten van een bepaald stadje door. Alhoewel er niets vreemd in de kranten, internet of politierapporten te vinden is, blijkt als ze daar aankomen een aantal kinderen geveld te zijn door een vreemde ziekte. Volgens de dokter in het locale ziekenhuis hebben ze allen een longontsteking opgelopen door een open raam, echter de kinderen liggen wel allen in een soort coma. Dean denkt te weten wat er achter zit en heeft een flashback naar hun jeugd in de tijd dat ze met hun vader op pad waren en ook een periode die Sam zich niet meer herinnerd. Het blijkt dat ze een Shtriga, een soort heks die in de slaapkamers van jonge kinderen het leven uit hen zuigt, moeten bestrijden. Dean moet deze pijnlijke tijd uit zijn kinderjaren en zijn eerste, niet al te beste ontmoeting met de Shtriga opnieuw beleven om erachter te komen hoe deze te doden is.
19, Provenance.
Sam en Dean lezen over een vreemde moordzaak in de krant die vergelijkingen, en het zelfde patroon heeft als twee uit een ver veleden, welke in het aantekeningenboek van hun vader wordt omschreven. De broers besluiten dit te onderzoeken en komen erachter dat dit te maken heeft met een gevaarlijke geest die verbonden moet zijn aan een oud familieportret. Het blijkt dat tekens als het familieportret wordt verkocht, de nieuwe eigenaar wordt vermoord. Als de broers zich voordoen als antiekhandelaren ontmoet Sam een leuk meisje Sarah, maar durft niets te ondernemen door zijn nog maar pas overleden vriendin. Gelukkig blijkt dat het een pittige dame betreft die hen zelfs besluit te helpen met deze bovennatuurlijke zaak. En dat komt goed uit als blijkt dat de broers een fout in hun veronderstelling maken.
2006

20:47 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 1; disc 6.

18 dead man's blood
 

20, Dead Man's Blood.


Sam en Dean onderzoeken weer eens de berichtgevingen op iets dat met het bovennatuurlijke te maken kan hebben. Dan komt Sam een berichtje tegen met een naam die Dean bekend voorkomt. Hij besluit in het aantekeningenboek van hun vader op te zoeken en hij heeft gelijk. Dus besluiten de broers om dit bericht te onderzoeken. Als ze op de locatie aankomen vinden ze sporen, waardoor het lijkt dat de persoon dezelfde roeping had als hun vader. Het word nog vreemder als hun vader, John vervolgens daar ook opduikt en hun vertelt dat zij met Vampieren te maken hebben, die nu in het bezit zijn van een legendarische revolver met dertien speciale kogels gemaakt door Sammuel Colt hemzelf. De legende gaat dat “alles” met dit wapen te vernietigen is. Dus moet het ook geschikt zijn om demon te vernietigen die hun moeder en de vriendin van Sam heeft gedood. Ondanks dat hij hier eigenlijk tegen is moet John, de hulp van de broers aanvaarden om samen tegen de Vampieren te vechten en zo in het bezit van het wapen zien te komen.
 

21, Salvation.


Nu de Winchesters samen zijn en de Colt in bezit hebben, realiseert John dat ze nu een kans hebben om de demon uit te schakelen. Na jaren van speuren heeft hij nu een patroon ontdekt, waaruit te herleiden moet zijn waar de demon de volgende keer zal toeslaan. Als ze op weg zijn naar die locatie, krijgt Sam weer één van z'n visioenen, waarin hij aanwijzingen van de volgende locatie waar de demon zal toeslaan ziet. De Winchesters lijken dus een kans te hebben, totdat Meg contact met John op neemt en laat hem weten dat ze elk persoon die hem na staat of heeft in het verleden heeft geholpen zal doden. Dit komt overeen met de twee waarvan hij weet dat ze recent onder mysterieuze omstandigheden gedood zijn. Om Meg te stoppen moet John haar de Colt geven. Dit is natuurlijk onacceptabel, dus besluiten de Winchesters zich op te splitsen in twee teams. De broers gaan proberen de demon met de colt uit te schakelen als hij weer toeslaat en John zal Meg afleiden met een vals wapen. De vraag is zal dit plan werken.
 

22, Devil's Trap.


Helaas loopt het plan van de Winchesters fout. Sam en Dean weten wel de familie te redden, welke het volgende slachtoffer moesten worden, maar Meg doorziet het spel van John. Zij neemt hem dan ook gevangen en wil hem wel ruilen voor de colt. Wetende dat dit een val zal zijn bezoeken de broers een oude vriend van hun vader om informatie over duivelse demon te krijgen en manieren te krijgen om demon op te sluiten. Hierdoor loopt Meg in de val en kunnen zr informatie uit haar krijgen door een exorcisme. Helaas sterft daarbij wel het lichaam van het bezeten meisje. Nu hebben de broers een kans om hun vader te bevrijden, maar de duivelse demon heeft nog een verassing voor hen in petto die hen voor een moeilijke keuze stelt. De demon doden of hun vader redden…

2006

19:51 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |